header.jpg

Pimpernel Placemats & Coasters

De placemats en onderzetters van Pimpernel zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook erg praktisch. De prachtige print is namelijk afgewerkt met een hoge kwaliteit lak zorgt ervoor dat je de Pimernel placemats en onderzetters met gemak weer schoon veegt! Bovendien is de lak hittebestendig tot ongeveer 100 graden celcius.

Helaas zijn sommige dessins uit de collectie, deze ruimen wij op en vindt u hier bij elkaar op onze opruimingspagina.

Filter op
1-24 van 93
Producten per pagina:
Sorteer:
1-24 van 93
Producten per pagina:
Sorteer:

Hittebestendige placemats en onderzetters

De placemats (groot en medium) en onderzetters van Pimpernel zijn afgewerkt met een hittebestendige lak. Dit betekent dat je er spullen op kunt zetten die maximaal 100 graden celcius zijn, zonder dat de producten of het meubilair eronder beschadigd raakt. We raden wel aan om voorzichtig en alert te blijven als het gaat om bijvoorbeeld glazen met net gekookt water. Vul het theeglas al in de keuken alvorens deze te serveren, op deze wijze is de temperatuur voldoende gedaald zodra je deze op de onderzetter plaatst.

Bovendien is de onderkant gemaakt van kurk, een duurzaam en milieuvriendelijk product. Dit zorgt er voor dat het oppervlak waar de placemats of onderzetters op liggen niet beschadigd raken. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw prachtige design placemats en onderzetters!

 

Geschiedenis van Pimpernel

Pimpernel is een bedrijf dat zijn roots vindt in Engeland.

Het begon in 1933 toen per ongeluk de eerste ‘harde’ onderzetter werd geproduceerd. De reden hierachter is dat men een oplossing zocht om drank veilig te vervoeren. Zij zaagden cirkels uit een stuk hout, zodat hier de flessen in konden en niet tegen elkaar stootten tijdens de reis. Wat overbleef waren houten cirkels. Deze zouden worden weggegooid, totdat Will George ontdekte dat deze perfect waren als onderzetter! Hij leende geld en richtte een bedrijf op, zo ontstond Pimpernel!

 

Pimpernel ontwerpen

De collectie van Pimpernel placemats en onderzetters bestaat uit veel verschillende ontwerpen. Sommige waren origineel bedoeld als behang! Dit geeft weer hoe bijzonder alle designs zijn. Denk aan afbeeldingen van bloemen, vlaggen, fietsen of afbeeldingen in de stijl van Delfts blauw. Op deze manier is er een placemat en onderzetter voor elk interieur! 

De placemats en onderzetters zijn ook uitermate geschikt als cadeau.

303